Е-услугите на НАП няма да работят с Windows 7

Ако компютърът Ви работи с операционна система Windows 7 и използвате е-услугите на НАП, съвсем скоро ще се окажете в неприятна ситуация.

От НАП съобщават, че предприемат засилени мерки за сигурност за своите електронни услуги. Какво означава това?

Както може би вече знаете, от Microsoft официално обявиха, че Windows 7 повече няма да бъде поддържан от 14.01.2020г. (сигурността и надеждността на системата вече няма да бъде гарантирана). Иначе казано всеки един потребител, който използва Windows 7 и е-услугите на НАП, ще бъде принуден в даден момент да премине на някоя от по-новите версии на Windows – препоръчително Windows 10.

От агенцията за приходите предупредиха, че порталът за електронни услуги ще бъде достъпен и за всички потребители, но не отговаря за настъпването на проблеми свързани с използването му под Windows 7. Всичко това е с цел да се оптимизира защитата от зловреден софтуер и криптоатаки.

Съветваме Ви да се ориентирате към новата операционна система Windows 10, като два от вариантите които бихме Ви предложили са:

  1. Чисто нова машина, с която да се замени старата.
  2. Ъпгрейд (Надстройка) на текущата със SSD диск (по-бърз, вдига производителността на компютъра и позволява Windows 10 да работи гладко) и евентуално повече RAM памет.

Ако сте засегнати от тази промяна ще се радваме да Ви помогнем да се справите с нея като Ви консултираме БЕЗПЛАТНО кое решение е най-оптималното за Вас откъм практичност и цена!

Оставете коментар

Имейл адресът Ви няма да бъде публикуван.