Без риск при ремонт в сервиза ни

Гаранция на ремонтите от [ts]

1

Заставаме зад действията си

Ние от екипа на Trierra Soft сме категорични в качеството на извършваните услуги и използваните резервни части и компоненти за отстраняване на проблемите на нашите клиенти. Освен гаранция на частите, за всяко устройство издадено след ремонт от сервиза ни, предоставяме гаранция със срок от 1-12 месеца (освен, ако не е упоменато друго) за коректна работа на компютъра. Ако ремонтираната от нашия екип техника прояви отново същите симптоми, ние поемаме отговорността да извършим повторен ремонт за наша сметка.

*Разходите по изпращане и получаване на устройството в сервиза ни са за сметка на клиента.

2

Ремонтите ни са с гаранция

Гаранцията ни за ремонт покрива само и единствено проблема, по чието отстраняване сме работили, както и частите, вложени в процеса.
Гаранцията отпада, в случай, че гаранционният стикер е разкъсан или отлепен.

Гаранцията НЕ покрива следното:
Повторение на проблема в следствие на неправилна експлоатация на техниката от страна на потребителя (напр. изпускане, удар, използване при прекомерно високи температури и др.)
Повреда, причинена от дефектен адаптер или захранващ кабел на потребителя, който не е проверен от нашия сервиз. Същото важи и при употреба на техниката с неоригинален адаптер.
Ако има сериозни признаци на неправилна употреба (напр. пукнатини и други механични повреди, прекомерно замърсяване в компютъра).

3

Срок на гаранцията

Всеки ремонт е с различен гаранционен срок, в зависимост от естеството му. Примерни гаранционни срокове:
Ремонт/смяна на екрана – 6/12 месеца
Ремонт/смяна на адаптер – 6/12 месеца
Ремонт/смяна на видеокарта – 3/6 месеца
Ремонт на дънна платка – 3 месеца
Почистване и смяна на термо паста – 12 месеца
Смяна на хард диск/SSD – 12 месеца + гаранция на самия диск (3-5 години)
Смяна на клавиатура – 6 месеца
Смяна на процесор – 6 месеца

4

Внимание

1. Ако проблемът, причинил повредата на вашето устройство, се дължи на висока работна температура на компютъра ви, моля, обърнете внимание на следните точки, за да не се появи отново:

– Не използвайте компютъра на места с особено високи температури (напр. плаж през лятото)
– Не оставяйте компютъра на място с изключително висока температура дори и да не работи (напр. в колата през лятото). Погрижете се за редовната поддръжка на охладителната система на всеки 6-12 месеца (геймърските лаптопи трябва да се обслужват по-често от работните).
– Уверете се, че вентилационните отвори на гърба и отдолу на лаптопа не са блокирани и че компютърът е поставен хоризонтално върху равна повърхност (избягвайте памучни или текстилни подложки, одеяла и прочие).

2. В случай, че има попаднала течност (вода, кафе или др.) гаранцията отпада, тъй като има опасност от корозия и изгаряне на чиповете.

В случай, че заявеният проблем е същият, но причинителят вече е друг, ще бъдете информирани от нашите специалисти за новата цена и срок за ремонт. В случай, че условията не ви устройват и решите да се откажете от по-нататъшни действия, не дължите такса за „диагностика“ или допълнителни разходи (освен транспортни).