Фактори, които трябва да имате предвид, когато избирате сервиз за лаптопи

Изборът на коректен сервиз за компютри или лаптопи е трудна задача, особено ако преди не сте посещавали такъв. В интернет ще прочетете за множество случаи на хора, които се оплакват, че след ремонт, малкият проблем на лаптопа им се е превърнал в по-голям или дори в няколко.

Затова е важно да направите кратко проучване на възможните места за ремонт и да изберете правилното. В нашето ръководство ще ви подскажем какво да гледате и как да избегнете некоректни “специалисти”.

Години опит и история на фирмата

Преди да се изстреляте към първия намерен сервиз за лаптопи в града ви, посетете сайта му и по-точно секцията “За нас”. Има страшно много новопоявили се бизнеси с опит по-кратък от година, които представляват риск за вашата техника. Не казваме, че непременно са лоши, но е добре да направите допълнително проучване чрез стъпките по-долу, за да се уверите, че няма да бъдете измамени.

Разгледайте портфолиото от услуги – колкото по-обширно е, толкова по-голяма е вероятността специалистите да са опитни. Потърсете по-подробни описания на конкретната услуга, която ви интересува и се информирайте за възможните рискове и подводни камъни.

Репутация и мнения от хора

След като сте се уверили, че фирмата има достатъчно дълъг опит в сферата на ремонтите, време е да потърсите мнения от хора, които са посетили сервиза наскоро. Можете лесно да го направите като потърсите името на фирмата в Google. Секцията с локални бизнеси предоставя възможност за отзиви и оценка на бизнесите. Можете да сортирате отзивите по най-скорошни и да проучите различните потребителски изживявания и как фирмата се справя с тях. Оценката в Google е максимално обективна и не може да бъде фалшифицирана, което я прави достоверен източник на мнения.

Разпитайте свои познати и близки дали са ползвали услугите на сервиза, който сте набелязали. Свържете се и със служител на сервиза. Разкажете за проблема, който имате и се консултирайте за евентуално решение или съвет. Още по време на разговора ще добиете представа за отношението на сервиза към клиентите си. Ако пък имате възможност, посетете физическия им офис.

Гаранция

Въпрос, който вълнува всеки е гаранция за ремонта. Истината е, че дори от избрания сервиз да ви уверяват, че ще получите гаранция за извършената услуга, това почти винаги е маркетингов трик и нищо повече. Няма как да се докаже дали настъпилата по-късно повреда е в следствие от намесата в сервиза или причината сте самите вие. Именно затова, по-важен фактор е коректността на сервиза и името му. В случай, че не сте останали удовлетворени от обслужването, сервиз, който гради името си с години винаги ще се отнесе с разбиране и професионализъм към оплакването и ще се постарае да защити репутацията си преди всичко като ви компенсира. Затова, важно е да изпълните първите ни съвети – проучете историята и репутацията на сервиза.

Гаранция трябва да изисквате единствено за вложените части, ако има такива. Тя може да е различна от пълния гаранционен срок на частта, тъй като се влага в лаптопа ви, но въпреки всичко ви осигурява спокойствие.

Местоположение

Местоположението е друг фактор, който трябва да вземете предвид. Препоръчително е в непосредствена близост до сервиза да има паркоместа. Представете си дъждовен ден, в който се налага да носите лаптопа си на сервиз. Освен дискомфорт, това крие опасности за самата техника, тъй като 99% от лаптопите не са водоустойчиви. Втори случай, паркирали сте далеч и се налага да изминете пешеходно разстояние с тежкия си компютър.

Макар да не влияе пряко на предоставяните от сервиза услуги, местоположението има своята роля в това да направите правилен избор.

Време за ремонт

Лаптопите / компютрите са се превърнали в част от нас. Представяте ли си да оставите работния си компютър за ремонт и да го получите след 1 месец?

Когато избирате сервиз за лаптопи, уверете се, че сроковете за ремонт са кратки или попитайте за услуга “спешен ремонт”, за да сте сигурни, че ще получите компютъра си обратно в най-кратки срокове.

Понякога времето за отстраняване на повредата зависи от самата нея, но един коректен и качествен сервиз винаги ще се стреми към бърза реакция и навременно обслужване. Отново, съветът ни е да се свържете с набелязаното място и да попитате за натовареността на сервиза и дали е възможно да ви укаже съдействие в кратък срок.

С професионалното ни развитие, ние в Trierra Soft сме се постарали да отговорим на 100% на всички изисквания на клиентите ни, за да получат най-доброто възможно обслужване. Опитът на сервиза ни започва 2002г. и сме се постарали непрекъснато да надграждаме наученото и да инвестираме в нови знания и умения. На първо място винаги поставяме името ни и сме готови на всичко, за да продължаваме да оправдаваме доверието на клиентите ни.

В сервиза ни:

  • Ще ви посрещнем с усмивка
  • Ще ви посъветваме и консултираме, за да изберете най-практичното решение
  • Ще отстраним проблема ви във възможно най-кратък срок (1-3 работни дни) *според спецификата на ремонта е възможно времето за ремонт да е по-дълго, но ще бъдете предупредени предварително
  • Ще получите прозрачност на извършените дейности и цената им
  • Ще дадем 100% от себе си, за да останете удовлетворени!

 

 

Оставете коментар

Имейл адресът Ви няма да бъде публикуван.