Windows 11 официално е наличен за инсталиране

Windows 11 официално наличен

Windows 11 стартира малко по-рано от очакваното, но дали е редно да я инсталирате веднага?

Credit: Microsoft

Най-новата операционна система на Microsoft вече е достъпна за всеки. Преди да се впуснете в инсталиране и разучаване, нашият съвет е да почакате 2-3 седмици, в които да се събере достатъчно информация от Microsoft за несъвместимости и сериозни проблеми, за да подготвят съответните актуализации, с които да ги изчистят.

Нови функции?

И питате. Нов и преработен Microsoft Store, нов дизайн и облик на старт менюто, по-компактни и достъпни задачи в долната лента, възможност за инсталиране на приложения за Android, AutoHDR (който до този момент можехме да срещнем в Xbox) и много други структурни промени, които да подобрят цялостното преживяване по време на работа и да осигурят надеждна производителност за любителите на игри.

Въпреки всичките си позитиви, Windows 11 все още е млада система, а практиката ни е научила, че от Microsoft срещат трудности в изпипването до съвършенство на нещата преди да ги пуснат официално. Не че няма нови функционалности, които всички чакаме с нетърпение, а и спиращ дъха дизайн, но въпреки всичко, операционната система все още не е “изчистена” и се усеща по-скоро като бета версия, отколкото завършен продукт.

Добрата новина за всички, които използват системата в дълбочина е, че всички подменюта, които отговарят за по-конкретни настройки за мрежа или устройства, все още са си същите. Така както се запазиха от Windows 7, та дори от Windows XP.

И все пак, ако решите, че любопитството ще ви изяде и нямате кой знае колко ценни инсталации и настройки на компютъра си, можете да изтеглите Windows 11 от актуализациите или директно от сайта на Microsoft. Единствено се уверете, че покривате минималните изисквания на системата. Най -лесният начин да инсталирате Windows 11 е като следвате стъпките в помощника за инсталиране на Windows 11 на Microsoft.

Нашето мнение?

Не бързайте. Изчакайте месец, дори два. Нека тестерите в световен мащаб свършат работата си и изпратят достатъчно информация до Microsoft за проблеми, в противен случай рискувате да загубите важни настройки, инсталации или дори личните си файлове.

Оставете коментар

Имейл адресът Ви няма да бъде публикуван.