Как ни се отразява COVID-19?

Темата за коронавируса успя да обсеби съзнанието на хората по цял свят. Създалата се ситуация покрай пандемията не е за подценяване. Отраженията са както върху здравето и човешката психика, така и върху бизнеса.

Не можем да изкажем компетентно мнение по въпроса дали е реалност или конспирация, но ще споделим как се отрази на нас и ежедневието ни като екип, като фирма.

Здравето е на първо място

Надяваме се, че ти, който четеш тази статия си в добро здраве. Ние, в ролята си на бизнес, винаги сме имали ясно определени приоритети и здравето и безопасността на екипа и клиентите ни заема 1-ва позиция в списъка. Човешка черта е да се притесняваме, но от страх полза няма. Затова благодарение на COVID-19 въведохме немалко хигиенни мерки и действия, част от които смятаме да запазим и занапред.

За нас е от първостепенна важност клиентите ни да са спокойни, когато ни доверяват техниката си за ремонт.

Какво направихме по въпроса?

Освен задължителните мерки наложени от правителството за спазване на дистанция, носене на маски и т.н., въведохме и допълнителни усилия в знак на съпричастност към каузата да запазим нас и клиентите ни здрави. Всеки един компютър/лаптоп/принтер/устройство оставено за ремонт се дезинфекцира, след което се почиства външно с подходящ препарат. Излишно е да споменаваме, че спазваме и отлична лична хигиена, както и такава на работните ни места и повърхности.

Бизнесът също трябва да оцелее

Бизнесът винаги е бил и ще бъде възходи и спадове. Важно е във всеки етап да извличаме максимума.

Да, взетите мерки погледнати през управленския анализ представляват и финансово и времево затруднение. Но както вече споменахме – здравето не подлежи на компромиси.

Как се справяме и по какъв начин компенсираме ситуацията?

За щастие темпото ни на работа не пострада особено от наложените мерки, но ни подтикна да бъдем креативни. Започнахме по-често да прилагаме „brainstorm“ (специално отделено време за генериране на идеи, в които се включва екипа). Тази доказала се по света техника роди няколко изключително плодотворни хрумвания. Едно от тях вече е част от услугите ни:

– Отдалечено обслужване на клиенти на сервиза (важи за софтуерни проблеми, които подлежат на дистанционно отстраняване)

Услугата намери своето приложение при наши клиенти, които работят от вкъщи и имат нужда от помощ с настройки на програми в най-кратък срок или желаят да спазват препоръчаната социална изолация, като не напускат дома си.

Работим в пълен състав, което отчитаме като лично постижение, за което се борим. Колективът е сплотен и сме изключително мотивирани да превърнем пандемията в положителен период, който ни развива и ни позволява да подобрим работния процес.

За добро или зло, животът ни претърпя значителни промени. Пожелаваме ви да останете позитивни и здрави и да се възползвате от момента по най-добрия начин!

Оставете коментар

Имейл адресът Ви няма да бъде публикуван.