Кошница за пазаруване
Вашата кошница за пазаруване е празна!
Производители
Новини RSS
AMD ускорява еволюцията на машинния интелект с Radeon Instinct - 15 декември 2016 г.
Ускорителите Radeon Instinct са с пасивно охлаждане, AMD MultiGPU (MxGPU) технология за хардуерна виртуализация съответстваща на промишления стандарт SR-IOV (Single Root I/O Virtualization), и 64-битово PCIe адресиране с поддръжка на Large Base Address Register (BAR) за мулти-GPU конфигурации.
детайли
AMD Zen процесорите ще дебютират на пазара на 17 януари - 21 ноември 2016 г.
… а върховият 8-ядрен представител на новото процесорно поколение на AMD ще струва $300 и ще е съпоставима по производителност с Intel Core i7-6900K, гласи последната информация от Мрежата.
детайли
Нови външни батерии ADATA с цифров дисплей показват точния заряд - 18 октомври 2016 г.
Смарт панелите не са единствената привлекателна характеристика на новите power-bank модели P20000D и P12500D на ADATA. Те се отличават също с трайни литиево-йонни клетки, няколко вградени защитни вериги срещу претоварване, прегряване, колебания в напрежението и късо съединение, както и с ударо- и пожароустойчив корпус.
детайли
Philips отново с голяма кошница дисплейни иновации за IFA 2016 - 31 август 2016 г.
Най-големият 4K извит дисплей на пазара, най-тънкият монитор в света, екрани с нова технология UltraColor и изскачаща камера за подобрена сигурност в офиса са някои от иновациите, с които марката Philips ще се опита да събере очите на посетителите в зала 22 на тазгодишното изложение IFA
детайли
NVIDIA Tegra Parker ли ще е мозъкът на умните коли на бъдещето? - 26 август 2016 г.
Въпреки неуспешните си (засега) опити да завладее по-значимо парче от пазара на мобилни процесори, NVIDIA изглежда не е загубила интерес към създаването на нови чипове Tegra. Доказателство за това са и нейните мощни интегрирани системи в чип от ново поколение, представени под кодовото име Parker. Вижте къде те ще свършат най-много работа.
детайли
Нови Radeon Software Crimson Edition драйвери от AMD - 09 август 2016 г.
Версия 16.8.1 основно добавя поддръжка за новите Radeon RX 470 и Radeon RX 460 видеокарти, които се появиха миналата седмица
детайли
Radeon RX 470 и RX 460 с официален анонс и на броени дни от пазара - 01 август 2016 г.
Новите графични ускорители от масов клас на AMD – моделите Radeon RX 470 и RX 460 - излизат на пазара съответно на 4 август и на 8 август. Тогава ще бъдат обявени и техните ориентировъчни цени, а засега можем да се запознаем с характеристиките и възможностите им.
детайли
Нови външни Access Point модели на TP-LINK “хвърлят” мрежа на над 20km - 28 юли 2016 г.
Компанията TP-LINK разширява наличната на нашия пазар гама от продукти за малки и средни предприятия с четири нови Аccess Point устройства, които се отличават с подобрени характеристики и достъпни цени.
детайли
Първият 10-терабайтов хард диск за домашни РС е вече факт - 20 юли 2016 г.
Той се нарича Seagate BarraCuda Pro и ще се предлага на пазара на цена от $535 и заедно с още няколко HDD модела със същия капацитет, но оптимизирани за NAS устройства и системи за видеонаблюдение.
детайли
Излизат новите CM MasterLiquid Pro охладители, ясни са и цените им - 12 юли 2016 г.
Новите интегрирани системи за охлаждане с течност MasterLiquid Pro 120 и MasterLiquidPro 240 на Cooler Master ще са по магазините в Европа от края на юли.
детайли
HP Sprout Pro – или как 1+1 (екран) прави повече от 2 - 08 юли 2016 г.
Българското подразделение на HP Inc. представи у нас необичаен компютър с два екрана. Той се нарича HP Sprout Pro и демонстрира една от идеите на компанията за “бъдещето на компютинга“. А ето и как може да се използва въпросният нов компютър и за какво могат да послужат неговите предимства.
детайли
Мобилните Intel Kaby Lake в нови детайли – имена и характеристики - 06 юли 2016 г.
Intel готви за пускане 14-нанометровата си SoC фамилия Kaby Lake, част от които ще бъдат сериите процесори с обозначения U и Y. Според последната информация, компанията се готви да промени схемата за обозначаване на Y-процесорите си, в която вече няма да има Core m5 и m7, но затова пък ще се появят Core i5 и i7 модели. Вижте подробностите за точните имена и характеристики на новите мобилни SoC чипове.
детайли
Прераждане: копроцесорите Intel Xeon Phi вече нямат нужда от CPU - 28 юни 2016 г.
Intel обновява семейството си процесорни HPC ускорители Xeon Phi с архитектурата Knights Landing, за която компанията говори от почти 3 години. Сега Xeon Phi вече не са просто копроцесори, а пълноценни независими процесори с тройно по-висока производителност на поток и редица други нововъведения.
детайли